Mai mult de 1000 de copii și adolescenți au fost învățați despre importanța sortării deșeurilor la sursă

În cadrul unui program estival, numit „Provocarea verii”, cu genericul: „Chișinăul – oraș verde, oraș eco”, mai mult de 1000 de copii și adolescenți au fost învățați despre...

În cadrul unui program estival, numit „Provocarea verii”, cu genericul: „Chișinăul – oraș verde, oraș eco”, mai mult de 1000 de copii și adolescenți au fost învățați despre importanța sortării deșeurilor la sursă. Programul a fost organizat de Primăria Chișinău și Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, în colaborare cu Î.M. Regia „Autosalubritate”.

“În ultimele zile, reprezentanții Î.M. Regia „Autosalubritate” au mai vizitat alte trei tabere de zi din cadrul Bibliotecilor municipale ,,B.P. Hasdeu, și anume: „Ștefan cel Mare și Sfânt”, „Maramureș” și ,,Hristo Botev””, a declarat Ion Ceban.

Pe parcursul programului, copiii au primit informații despre tipurile de deșeuri, motivele pentru care este importantă sortarea lor la sursă și impactul pozitiv al reciclării. Ei au mai învățat și despre drumul deșeurilor, prin intermediul materialului informativ „Fii Eco-Eroul Chișinăului și învață împreună cu noi regulile de sortare a deșeurilor”.

“De la începutul programului, reprezentanții Î.M. Regia „Autosalubritate” au vizitat 16 tabere de zi din cadrul Bibliotecilor municipale, 5 Centre de tineret, 2 grădinițe și 2 Centre din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului din Chișinău, unde au discutat cu peste 900 de copii, cu vârsta 4-15 ani, și circa 100 de tineri, cu vârsta 18-30 de ani”, a adăugat Ceban.

Acțiunile de educare a tinerilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor vor continua în următoarele două săptămâni, iar din septembrie, Întreprinderea Municipală are în plan să organizeze și mai multe activități și concursuri pe această temă.

In this article