Autoritățile din Republica Moldova au descoperit un automobil căutat de autoritățile italiene în Punctul de Trecere a Frontierei Leușen

Pe sensul de intrare în Republica Moldova, polițiștii de frontieră de comun cu ofițerii FRONTEX au depistat în flux un autoturism care figura în baza de date INTERPOL...

Pe sensul de intrare în Republica Moldova, polițiștii de frontieră de comun cu ofițerii FRONTEX au depistat în flux un autoturism care figura în baza de date INTERPOL ca fiind căutat de autoritățile italiene.

În documentarea cazului este vizat un bărbat de 47 de ani, posesorul dublei cetățenii (MDA/RO). Acesta s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Leușeni, în calitate de șofer de camion. La verificarea documentelor și a încărcăturii s-a stabilit că transportă din România mai multe autovehicule.

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că unul din automobile, Toyota C-HR înmatriculată în Italia, este căutat prin INTERPOL.

Bărbatul nu a putut explica cele depistate, din declarațiile acestuia – ar avea rolul exclusiv de șofer și ar fi primit tot pachetul de documente pentru încărcătură de la angajatorul său.

Mașina a fost sigilată și se va afla pe teritoriul SPF Leușeni până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

In this article