MAI acuză AUR că în mod conștient încălcă Codul contravențional și folosește cazurile în scopuri electorale

Ministerul de Interne atenționează asupra faptului, că unii concurenți electorali încearcă, intenționat, să atragă instituția în campania electorală. Astfel, la 12.06.2021, în intervalul orelor 11:20 – 12:20, autobuzul...

Ministerul de Interne atenționează asupra faptului, că unii concurenți electorali încearcă, intenționat, să atragă instituția în campania electorală. Astfel, la 12.06.2021, în intervalul orelor 11:20 – 12:20, autobuzul membrilor și susținătorilor Partidului Politic ,,AUR”, a fost parcat neregulamentar în fața Primăriei Orhei. Conducătorul autocarului a ignorat cerințele indicatorului rutier de interzicere și a fost sancționat pentru parcarea în loc interzis conform art.240, alin.1, Cod Contravențional, de către agentul constatator din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei.

La 11.06.2021, în jurul orelor 16:00, a parvenit un apel la numărul unic de urgență 112, prin intermediul căruia am fost informați că în or. Vadul lui Vodă, o persoana agresivă a deteriorat geamul de la autocarul menționat mai sus. În cadrul verificărilor s-a constat că autocarului, cu inscripția Partidului Politic ,,AUR”, parcat în fața unui centru comercial, i-a fost deteriorat un geam de către o persoană, vizibil în stare de ebrietate, care a fost reținută, identificată și pe numele acesteia fiind pornit un proces contravențional.

“Este regretabil că unul din aceste cazuri este folosit de către un concurent electoral pentru a obține prezența în spațiul mediatic, deși ambele cazuri reprezintă încălcări ale Codului contravențional. Rămânem pe poziția că Legea este și trebuie să fie aplicată indiferent de apartenența politică a persoanei care a încălcat-o sau ,,culoarea” mijlocului de transport din campania electorală. Rămânem în serviciul societății 24 din 24 de ore și pe poziția neimplicării în campania electorală”, se arată în comunicatul de presă al MAI.

In this article