Abuz de putere? Maia Sandu ar fi încercat să intervină în activitatea inspectorilor fiscali și să facă presiuni asupra acestora (Doc)

Președintele Maia Sandu este acuzată că l-ar fi “crâșuit” pe primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș. Asta după ce Președinția a expediat o solicitare către Inspecția Financiară prin care...

Președintele Maia Sandu este acuzată că l-ar fi “crâșuit” pe primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș. Asta după ce Președinția a expediat o solicitare către Inspecția Financiară prin care îi solicită instituției să explice în baza căror norme juridice se verifică activitatea financiară a primăriei Cahul. Despre aceasta deputatul PSRM Vasile Bolea a declarat în cadrul unui briefing de presă și a prezentat copia scrisorii.

“A început a activa în mun. Cahul inspecția financiară, pentru ca să vadă cum a fost cheltuit în mun. Cahul banul public. Ultima dată, inspecția financiară a verificat activitatea primăriei Cahul 6 ani în urmă, și evident că după o anumită perioadă, ei au venit cu inspecția financiară planificată. Ca după ceea ce a fost în vizită doamna Președinte Maia Sandu, în adresa inspecției financiare a venit din partea Președinției un document, unde ei roagă în contextul vizitei Maiei Sandu în mun. Cahul să fie prezentată informația cu referire la temeiul juridic al inspecției financiare, obiectul inspecției, perioada de inspectare.

Eu și ceilalți cetățeni ne întrebăm, dar ce atitudine și referire are instituția prezidențială cu privire la inspecțiile care trebuie făcute anual, ca să vadă cum sunt cheltuiți banii publici. Ori, prin asemenea metode se „crâșuies” oameni buni?”, se întreabă Bolea.

In this article