MADRM, discuții constructive cu Asociația producătorilor din panificație

Din luna ianuarie a anului curent, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lansat o campanie de consultări cu asociațiile de profil, agenții economici și persoanele fizice ce...

Din luna ianuarie a anului curent, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lansat o campanie de consultări cu asociațiile de profil, agenții economici și persoanele fizice ce desfășoară activități agricole, pentru a identifica spectrul de provocări cu care se confruntă și a identifica soluțiile optime pentru îmbunătățirea situației în sector. În acest context, ieri, a avut loc un dialog cu membrii Uniunii Persoanelor Juridice „Asociația Națională a Industriilor de Panificație și Morărit”, transmite Breaking News.

Pe parcursul discuțiilor, șeful Direcției politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine vegetală, Vasile Șerban a accentuat importanța întrunirilor pentru dezvoltarea sectorului, precizând că: „desfășurarea unor întrevederi regulate ne va ajuta să identificăm problemele, să pătrundem în esența acestora și să găsim împreună cele mai eficiente soluții, pentru că, credem noi, prin organizarea ședințelor impulsionăm depășirea unor situații dificile, inclusiv, cele de ordin normativ sau regulatorii”.

În context, membrii asociației și-au prezentat cele mai frecvente probleme cu care se confruntă, nominalizând invazia produselor din alte state pe piața autohtonă, includerea unor cote la importul produselor pentru a proteja piața internă, dezvoltarea morăritului prin facilitarea din partea statului a construcției morilor moderne, problema TVA care la  materia primă este de 8%, iar la  produsul finit 20%. De asemenea, la acest capitol, ei au menționat experiența țărilor vecine în sector, precum și au exemplificat istoriile de succes și posibilitățile de preluare a bunelor practici.

In this article


Join the Conversation