Lumina Sfântă de la Ierusalim va străluci din nou în Moldova: Tradiția Învierii adusă cu o cursă avia specială

Mitropolia Basarabiei anunță că va aduce și în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim, în seara de dinaintea Învierii. Focul Haric va ajunge la credincioșii din Republica...

Mitropolia Basarabiei anunță că va aduce și în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim, în seara de dinaintea Învierii. Focul Haric va ajunge la credincioșii din Republica Moldova cu o cursă avia specială, organizată de Patriarhia Română, de o delegație formată din clerici și credincioși și va fi întâmpinată la aeroportul din Chișinău în cadrul unei ceremonii solemne.

„Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și prin mijlocirea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și în acest an credincioșii din Republica Moldova se vor putea bucura de deplin de Învierea Domnului prin aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim. O aeronavă specială va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim la București, Chișinău și Iași, cele trei capitale românești cu importanță istorică deosebită. Astfel, ierarhii Mitropoliei Basarabiei, împreună cu o delegație de clerici și credincioși, vor întâmpina într-o procesiune solemnă Lumina Sfântă la Aeroportul Internațional Chișinău”, se spune într-un comunicat emis de Mitropolia Basarabiei.

Ulterior, Sfânta Lumină va fi distribuită către fiecare protopopiat și parohie din țară prin cele trei Centre Eparhiale (Chișinău, Bălți și Cahul), iar detaliile despre programul evenimentului vor fi anunțate ulterior.

„Această aducere a Sfintei Lumini reprezintă un moment de profundă însemnătate spirituală pentru credincioșii din întreaga lume, oferindu-le ocazia să participe la sărbătoarea Învierii Domnului în mod autentic și binecuvântat. În această zi sfântă, credincioșii sunt încurajați să se alăture acestui moment de bucurie și să primească Sfânta Lumină cu inimile deschise și rugăciuni de mulțumire. Încredințăm această binecuvântată inițiativă în grija lui Dumnezeu și ne rugăm ca Învierea Domnului să aducă lumină, pace și nădejde în inimile tuturor credincioșilor din Basarabia”, se mai spune în comunicat.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article