Lukașenko: Astăzi Ucraina, mâine Moldova

Statele Unite împing Europa spre o confruntare militară cu Rusia în Ucraina, a declarat președintele belarus, Alexander Lukașenko, la un eveniment care a marcat Ziua Unității Naționale. “Ei...

Statele Unite împing Europa spre o confruntare militară cu Rusia în Ucraina, a declarat președintele belarus, Alexander Lukașenko, la un eveniment care a marcat Ziua Unității Naționale.

“Ei nu își ascund planurile. S-au încheiat deja contracte pentru anii următori. Adică, vor distruge Ucraina până la temelii. Iar scopul este de a slăbi Rusia și de a distruge Belarusul”, spune Lukașenko.

În opinia sa, SUA este singura țară care poate beneficia de pe urma conflictelor din Europa. “Să pună Europa la locul ei și să elimine concurenții săi”, a descris Lukașenko aspirațiile Washingtonului.

– Astăzi este Ucraina, mâine va fi Moldova sau țările baltice, Polonia sau România.”

Lukașenko este convins că Statele Unite sunt cele care “stârnesc războiul din Kosovo”, “adaugă cărbuni la conflictul mocnit din Karabah, tulbură apele în Siria”, iar Casa Albă ignoră complet contradicțiile interne “în pragul unei confruntări civile”.

Pentru prima dată de la începutul Războiului Rece, omenirea se află în pragul unui conflict nuclear, a spus el.

“Lumea și-a pierdut capul și se crapă de la cusături. Cum se va sfârși totul?” – s-a întrebat președintele.

El a asigurat audiența că, în cazul unei amenințări militare, Belarus va fi capabil să își apere granițele.

In this article