Luare de ostatici într-un spital din Ecuador. Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au încercat să ucidă un pacient

Şapte bărbaţi înarmaţi au fost arestaţi în Ecuador după ce au pătruns într-un spital, în încercarea de a ucide un adolescent internat acolo şi au luat mai mulţi...

Şapte bărbaţi înarmaţi au fost arestaţi în Ecuador după ce au pătruns într-un spital, în încercarea de a ucide un adolescent internat acolo şi au luat mai mulţi ostatici. Aceştia au fost prinşi după un schimb de focuri cu forţele de intervenţie, scrie BBC.

Din primele informaţii, se pare că atacatorii voiau să-l ucidă pe adolescentul de 17 ani pentru că făcea parte dintr-o bandă rivală. Tânărul era internat la secţia de terapie intensivă după ce fusese împuşcat.

Cinci asistente au fost luate ostatice în timpul atacului, care a durat o oră.

 

Totul s-a petrecut în oraşul Chone, din vestul ţării. Personalul medical şi pacienţii spun că s-au încuiat în saloane în momentul în care bărbaţii înarmaţi au pătruns în spital.

“Nu cunoşteau spitalul, se pare, aşa că se plimbau peste tot”, a povestit Homero Andrade, un purtător de cuvânt al anajaţilor pentru publicaţia El Diario.

“Mulţumim lui Dumnezeu şi poliţiştilor că încă mai suntem în viaţă să putem vorbi despre asta”, a adăugat el. Nu au existat victime nici în urma atacului, nici în urma intervenţiei poliţiei.

Şi preşedintele Ecuadorului, Guillermo Lasso, a avut cuvinte de laudă pentru poliţiştii care au intervenit şi a împărtăşit pe reţelele sociale imagini de la intervenţie.

Actele de violenţă între grupările interlope din Ecudador s-au înmulţit în ultimii ani. Analiştii cred că de vină ar fi extinderea cartelurilor mexicane în Ecudador şi recrutarea traficanţilor de cocaină de aici.

In this article