Doi cetățeni ai Iranului, documentați repetat pentru folosirea actelor falsificate

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost prevenite două tentative de trecere a frontierei cu acte falsificate. Sunt documentați doi cetățeni ai Iranului, care au încercat pentru a doua...

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost prevenite două tentative de trecere a frontierei cu acte falsificate. Sunt documentați doi cetățeni ai Iranului, care au încercat pentru a doua oară să folosească acte falsificate.

Ieri, 27 noiembrie 2022, ora 12:35, la cabina de control pe sensul de ieșire din Republică Moldova s-au apropiat doi pasageri de la cursa „Chișinău – Londra”, ambii au prezentat pașapoarte emise de către autoritățile din Confederația Elvețiană cu semne vizibile de falsificare. La verificarea minuțioasă a pașapoartelor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt aplicate și ștampile de intrare/ ieşire ale Republicii Georgia şi Azerbaidjan – falsificate.

Totodată, în cadrul controlului de nivelul II asupra persoanelor au fost depistate și cărți de identitate, care ar fi emise de autoritățile elvețiene, de asemenea cu semne vizibile de falsificare.

Ca urmare a schimbului de informații cu Biroul de Migrație și Azil privind identitatea persoanelor menționate, a fost stabilit faptul că aceștia sunt cetățeni ai Iranului și au solicitat azil pe teritoriului Republicii Moldova în data de 16 noiembrie curent. Atunci, la intrarea în țară au fost depistați la ghișeul de tranzit cu acte falsificate, având itinerarul “Istanbul-Chișinău-Londra”. În primul caz, bărbatul prezentase un pașaport italian falsificat cu date turcești neveridice, iar la nivelul doi de control a fost ridicată și o carte de identitate italiană falsă. Cea de-a doua persoană a prezentat un pașaport emis de autoritățile din Peru autentic, însă titulara căruia era o altă persoană, la fel actul conținea date turcești falsificate.

 

În fapt, actele falsificare au fost ridicate și expediate pentru efectuarea raportului de constatare științifică, iar persoanelor le-a fost refuzată ieșirea din Republica Moldova. Cercetările pe caz continuă.

 

In this article