Localnicii din Bubuieci, în susținerea primarului ales Leonid Umaneț, care riscă să fie lipsit ilegal de mandat

Localnicii din comuna Bubuieci au ieșit azi la un protest prin care își arată nemulțumirea față de tentativele de a-l lipsi pe primarul ales Leonid Umaneț de mandatul...

Localnicii din comuna Bubuieci au ieșit azi la un protest prin care își arată nemulțumirea față de tentativele de a-l lipsi pe primarul ales Leonid Umaneț de mandatul câștigat în mod democratic în urma scrutinului din 19 noiembrie. Atât candidatul, cât și localnicii susțin că în spatele acestor presiuni stau reprezentanți ai guvernării.

Primarul ales și grupul de protestatari acuză membrii organului electoral local că au luat o decizie ilegală, fără existența unui proces-verbal.

”Am fost admis în ambele curse electorale, fără a aduce prejudicii. Cu părere de rău, reprezentanți ai guvernării vin cu diferite amenințări, că voi fi judecat. Vom lupta pentru drepturile noastre, indiferent de presiunile lor. Va veni tot satul dacă va fi nevoie. Eu voi fi primarul tuturor. Nu trebuie să vină de la conducerea țării să dea indicații aici”, a declarat Leonid Umaneț în fața mulțimii.

Leonid Umaneț a mai precizat că așa-zisa sesizare a deputatului PAS, Vasile Grădinaru, prin care se invocă fals în actele de studii, nu este relevantă în contextul în care candidatul a fost acceptat în cursă, iar tot dosarul a fost aprobat fără existența unor contestații.

IMG_4951 IMG_2466 IMG_2464

 

In this article