Guvernul propune încheierea altor șapte acorduri cu CSI

Autoritățile din R. Moldova ar urma să denunțe alte șapte acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente. Proiectele de hotărâre au fost aprobate în cadrul ședinței de azi,...

Autoritățile din R. Moldova ar urma să denunțe alte șapte acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente. Proiectele de hotărâre au fost aprobate în cadrul ședinței de azi, 22 noiembrie, a Guvernului.

Documentele denunțate se referă la protecția sanitară, legislația fiscală, energie, educație, circulația medicamentelor falsificate, crearea spațiului științifico-tehnologic comun.

„La momentul actual, autoritățile au identificat un număr de peste 100 de tratate încheiate în cadrul CSI care nu produc valoare adăugată pentru cetățeni. În prezent, au fost inițiate procedurile legale pentru denunțarea a 70 din aceste tratate. Aceste șapte acorduri vor completa cele peste 35 de acorduri deja denunțate pe linia CSI”, a punctat purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ședința Executivului.

Daniel Vodă a atenționat că subiectul denunțării acordurilor în cadrul CSI este subiectul unor știri false și a amintit că toate acordurile la care a renunțat R. Moldova nu prezintă niciun beneficiu pentru oameni.

La începutul lui 2023, potrivit Registrului de Stat al Tratatelor pe care îl deține MAEIE, țara noastră era parte la 282 de documente cu statut de tratat internațional în cadrul CSI.

In this article