Lituania va oferi Moldovei drone și aparate de vedere pe timp de noapte

Lituania va livra pentru Republica Moldova drone și aparate termice pentru vedere de noapte. Despre aceasta a anunțat, ministrul Apărării Naționale al Republicii Lituania, Laurynas Kasčiūnas, care se...

Lituania va livra pentru Republica Moldova drone și aparate termice pentru vedere de noapte. Despre aceasta a anunțat, ministrul Apărării Naționale al Republicii Lituania, Laurynas Kasčiūnas, care se află într-o vizită la Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, Laurynas Kasčiūnas a spus că Lituania va continua să susțină independența R. Moldova, integritatea sa teritorială și parcursul european al R. Moldova, transmite breakingnews.md cu referire la Radiomoldova.md.

„Noi admirăm eforturile pe care le depuneți, care le depune Guvernul în așa fel încât să continue parcursul de integrare în UE. În acest context veți avea susținerea noastră. Ca să nu se piardă din elanul reformelor, să continuați în acest sens și eforturile de a spori bugetul pentru apărare”, a punctat Laurynas Kasčiūnas.

La rândul său, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a precizat că țara noastră își dorește consolidarea parteneriatului în domeniul apărării cu Lituania, prin noi proiecte de interes comun, spre dezvoltarea unei armate moderne, dotate și instruite, capabile să facă față tuturor provocărilor.

„Vizita este un bun prilej pentru a trece în revistă cooperarea în domeniul militar dintre țările noastre li susținerea oferită de Lituania în sprijinul efortului de modernizare a instituției de apărare a R. Moldova, și de a identifica noi proiecte de activitate comună. R. Moldova se află în prim proces de integrare europeană, un spațiu al păcii și bunăstării. Acest lucru nu înseamnă doar creșterea economică, oportunități noi pentru investiții, dar și dezvoltarea tuturor sferelor, inclusiv și un sector de apărare modern, care să ofere cetățenilor siguranță în zilele de astăzi și de mâine. Vă mulțumim că ne sunteți alături în acest parcurs”, a spus Anatolie Nosatîi.

Ministrul Apărării de la Chișinău a mai spus că un punct important al dialogului a vizat susținerea politică din partea Lituaniei, a dezideratelor în cadrul platformelor internaționale de asistență, cum ar fi instrumentul european pentru pace și inițiativa de consolidare a capacităților de apărare.

„Am discutat și despre modalitățile prin care Lituania ar putea să ne ajute în eforturile de intensificare a contribuției R. Moldova la asigurarea păcii și securității internaționale, la realizarea angajamentelor asumate pe plan internațional, și la transformarea instituției de apărare”, a conchis Nosatîi.

In this article