Lisnevschi: Năstase trece la metoda preferată de atac, punând în pericol alianța

Andrei Năstase revine la metoda preferată de atac și învinuiri după ce a lansat o campanie la limita legii. De această părere este analistul Ian Lisnevschi, care consideră...

Andrei Năstase revine la metoda preferată de atac și învinuiri după ce a lansat o campanie la limita legii. De această părere este analistul Ian Lisnevschi, care consideră că după ce sondajele au arătat o stagnare a candidatului, Năstase a intrat în panică și caută polemici.

După o campanie efectivă, cu rezultate bune, Andrei Năstase a intrat în panică odată cu prezentarea rezultatelor ultimilor sondaje. Acesta își pune în pericol existența coaliției, atât de tare ținută în mâini de Maia Sandu, și nu înțelege că fără Dodon și PSRM nu ar fi depășit postura de opoziție, opinează analistul.

Ian Lisnevschi a trecut în revistă învinuirile venite din partea lui Andrei Năstase către colegii de alianță.

„A atacat PSRM cu privire la finanțarea neclara a campaniei lui Ceban Ion; A atacat Președintele pentru că ar face capital politic pe ,,suferința unor oameni” (se referă la securitatea rutieră), măcar ca anume Andrei Nastase ar trebui sa facă acest lucru. Invinueste colegul de alianță ca a tolerat corupția, tolerat nevenirea banilor din vest, ca din est nu au prea venit. Invinuieste colegii de implicarea masivă din partea lui Vlad Plahotniuc și a Președintelui în alegerile parlamentare cu resurse administrative, a banilor enormi, resurselor media, fapt ce a dus la aceasta alianță așa cum este. Și cere demisia Președintelui pentru tot ce s-a petrecut.

Năstase se confruntă cu o problemă, cu un antiraiting venit de la guvernare și cu dezamăgirea electoratului fără de guvernarea Blocului ACUM. Acest lucru a încearcat să-l compenseze prin transmiterea imaginii de la Guvernul condus de Maia Sandu la propria persoana, de la alți primari din străinătate, politicieni europeni. E un joac pe limita legii, dar care ar trebui săi aducă lui Nastase dividende politice bune! A fost o strategie bine gindirea și planificata și a fost o mare gresala sa se întoarcă la strategia de atac și victimizare. Acest lucru va lovi și mai tare asupra procentului de credibilitate a candidatului”, a precizat Ian Lisnevschi.

In this article


Join the Conversation