Liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță vorbește despre COVID-19 în Republica Moldova

Sistemul de Sănătate din Republica Moldova este o consecință a guvernărilor dezastruoase de care a avut parte țara din 2009 încoace. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii...

Sistemul de Sănătate din Republica Moldova este o consecință a guvernărilor dezastruoase de care a avut parte țara din 2009 încoace. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, într-un interviu pentru Tribuna, transmite Breaking News.

„Condițiile nu s-au format în ultimele luni de când noi suntem la guvernare. Și cei care se referă la starea actuală a sistemului de sănătate cunosc bine acest lucru. Eu zic că mulți dintre acei care azi își dau cu părerea, speculând pe situația complicată în care au ajuns oamenii, țara, în general, nu au dreptul moral să o facă. Iar dacă o fac, aceasta vorbește deja despre anumite caracteristici ale lor”, a declarat Corneliu Furculiță.

Liderul fracțiunii PSRM mai spune că dacă autoritățile nu ar fi reacționat prompt și dacă nu ar exista o conlucrare a principalelor instituții din stat, situația epidemiologică din Republica Moldova era mult mai gravă.

„Pandemia i-a lovit pe toți – pe unii într-o măsură mai mare, pe alții într-o măsură mai mică. Ceea ce pot să vă spun cu certitudine e că, dacă nu se acționa prompt, situația în Republica Moldova ar fi fost mult mai rea. Nu vreau să trag plapoma pe actuala guvernare, ci doar constat o starea de lucruri reală şi, credeți-mă, vorbesc în cunoștință de cauză. Dacă nu era o verticală a puterii cooperantă – Preşedinţie, Parlament, Guvern, Primăria municipiului Chişinău, consiliile raionale, situația ar fi fost mult mai gravă”, mai spus Furculiță.

 

In this article