“Legea miliardului”, ANULATĂ! Inițiativa socialiștilor a fost publicată în Monitorul Oficial

Decretul de promulgare și legea pentru abrogarea Legii nr. 235/2016 privind emisiunea obligațiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanțelor a obligațiilor de plată derivate din...

Decretul de promulgare și legea pentru abrogarea Legii nr. 235/2016 privind emisiunea obligațiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanțelor a obligațiilor de plată derivate din garanțiile de stat nr. 807 din 17 noiembrie 2014 și nr. 101 din 1 aprilie 2015 au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare.

Documentul a fost înaintat cu titlul de inițiativă de către un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM. Aceștia au propus ca banii care urmau să fie alocați pentru recuperarea datoriilor celor trei bănci să fie alocați pentru susținerea agricultorilor.

Astfel, Guvernul, în termen de 3 luni, va elabora și va propune măsurile necesare pentru soluționarea problemei datoriei băncilor ”Banca de Economii”, ”Banca Socială”  și ”Unibank” față de Banca Națională a Moldovei.

In this article