Legea care interzice propaganda LGBT în Georgia intră în vigoare

Președintele parlamentului georgian a semnat legea „privind interzicerea propagandei LGBT”, pe care președintele Zurabishvili nu s-a grăbit să o promulge. Pentru această tergiversare, partidul de guvernare ”Visul Georgian”...

Președintele parlamentului georgian a semnat legea „privind interzicerea propagandei LGBT”, pe care președintele Zurabishvili nu s-a grăbit să o promulge. Pentru această tergiversare, partidul de guvernare ”Visul Georgian” a acuzat-o că nu dorește să protejeze „valorile familiei”.

„Din acest refuz reiese clar care este poziția Salomei Zurabishvili și care este poziția opozanților fără patrie, care nu au avut curajul să își exprime deschis opinia cu privire la această lege și care au ieșit rușinos din sală în timpul votului. Legea pe care o semnez nu reflectă idei și ideologii actuale, temporare și schimbătoare, ci se bazează pe bunul simț, experiența istorică și valorile creștine, georgiene și europene vechi de secole”, a declarat președintele parlamentului, Shalva Papuashvili.

Occidentul consideră că legea în cauză restricționează drepturile LGBT. Din această cauză, precum și din cauza legii privind „agenții străini”, UE a amenințat cu revocarea regimului fără vize al Georgiei.

Zurabishvili putea să le respingă prin veto, dar ”Visul Georgian” are suficiente voturi în parlament pentru a forța intrarea în vigoare a documentelor. Ea a ales tactica tergiversării. Astfel, conform Constituției, dreptul de a le semna a trecut la președintele parlamentului.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article