La spitalul “Toma Ciorbă” a fost tratat de COVID-19 și externat pacientul cu numărul 100

Astăzi, 14 aprilie, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”  a fost externat pacientul cu numărul 100 care a fost tratat de COVID-19. Instituția anunță că este...

Astăzi, 14 aprilie, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”  a fost externat pacientul cu numărul 100 care a fost tratat de COVID-19. Instituția anunță că este vorba despre o femeie de 48 de ani din Hâncești.

Aceasta a plecat sănătoasă acasă după tratamentul reușit aplicat de medicii din spital.

”Datorită eforturilor medicilor noștri, precum și a întregului personal medical care este implicat în lupta cu COVID-19, astăzi anunțăm externarea pacientului cu numărul 100”, se spune într-o notă informativă plasată pe site-ul oficial al instituției.

Directorul interimar al IMSP SCBI ”Toma Ciorbă”, Sergiu Vasilița, a declarat că acest rezultat se datorează profesionalismului și efortului depus de personalul medical din cadrul instituției, angajat în prima linie de luptă cu COVID-19.

Spitalul ”Toma Ciorbă” este unul dintre primele spitale care au fost desemnate în calitate de instituții medico-sanitare strategice în lupta cu COVID-19, aici fiind internate primele persoane care au fost depistate cu acest virus în țara noastră.

Până la această oră, în Moldova, au fost declarate vindecate 134 de persoane din cele 1847 infectate cu COVID-19.

In this article