La Biroul permanent al Parlamentului a fost susținută solicitarea Guvernului de a cumpăra vaccin cu derogare de la Lege

Deputații au susținut solicitarea Guvernului interimar de a procura vaccin anticoronavirus cu derogare de la Legea privind achizițiile publice. Subiectul a fost discutat la Biroul permanent al Parlamentului....

Deputații au susținut solicitarea Guvernului interimar de a procura vaccin anticoronavirus cu derogare de la Legea privind achizițiile publice. Subiectul a fost discutat la Biroul permanent al Parlamentului. La ședință a participat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, secretarul de Stat de la Ministerul finanțelor Tatiana Ivanicichina și ministrul interimar al Sănătății, Tatiana Zatîc.

Reprezentații Guvernului au prezentat statistici alarmante privind numărul de cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19, fapt care impune urgentarea achiziționării vaccinelor pentru imunizarea în masă. Ciocoi a anunțat că Guvernul a identificat în Fondul de rezervă 137 de milioane de lei, sumă suficientă estimativ pentru procurarea a unui milion de doze de vaccin. Premierul interimar a subliniat că Moldova nu va favoriza niciun producător și că populația trebuie să aibă posibilitatea de a alege.

Totodată, Tatiana Zatîc a precizat că în martie și aprilie se mai așteaptă peste 118 mii de doze de vaccin, oferite gratuit pe platforma COVAX

Zinaida Greceanîi a îndemnat autoritățile responsabile să relanseze mesajele de precauție și responsabilitate a populației, pentru ca cetățenii să aibă grijă de sănătatea lor și a celor din jur.

In this article