La APCE a fost abordată problema recunoașterii legitimității delegației din partea Republicii Moldova

În cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care are loc în aceste zile, a fost abordată problema recunoașterii legitimității delegației din partea Republicii Moldova. Contestația a...

În cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care are loc în aceste zile, a fost abordată problema recunoașterii legitimității delegației din partea Republicii Moldova.

Contestația a fost făcută în cadrul APCE  de către Jan Liddell-Greinger din Marea Britanie, care a menționat că delegația Republicii Moldova nu este reprezentantă de exponenții tuturor fracțiunilor parlamentare.

„Din delegație fac parte toate fracțiunile, cu excepția celei a Partidului ȘOR. În ciuda numeroaselor cerințe de a include un reprezentant, fracțiunii Partidului ȘOR nu i-a fost oferit un mandat în cadrul delegației”, a spus delegatul APCE în cadrul ședinței.

În acest sens, Jan Liddell-Greinger a solicitat punerea la vot și examinarea acestei situații în Comisia regulament, imunităţi şi afaceri instituţionale a APCE.

Chestiunea respectivă a fost susținută prin vot și transmisă pentru examinare în comisia respectivă.

Reamintim că, în pofida normelor europene, majoritatea parlamentară de la Chișinău a refuzat să includă un reprezentant al Partidului ȘOR în delegația oficială a Moldovei la APCE. Reprezentanții fracțiunii Partidului ȘOR au contestat de mai multe ori decizia, inclusiv în mai multe structuri europene, printre care Parlamentul European și Consiliul Europei. Potrivit deciziei facțiunii, deputata Marina Tauber, secretara fracțiunii Partidului ȘOR, a fost propusă pentru componența delegației Republicii Moldova la APCE

Comisia regulament, imunităţi şi afaceri instituţionale a APCE va lua o decizie pe marginea acestei probleme în următoarele zile.

In this article


Join the Conversation