Ksenia Sobceak, fina lui Vladimir Putin, a fugit din Rusia

Ksenia Sobceak, o cunoscută vedetă mass media, a fugit din Rusia în Lituania, potrivit poliției lituaniene de frontieră. Anunțul vine după ce agențiile de presă ruse au relatat...

Ksenia Sobceak, o cunoscută vedetă mass media, a fugit din Rusia în Lituania, potrivit poliției lituaniene de frontieră. Anunțul vine după ce agențiile de presă ruse au relatat că Sobceak, despre care se spune că este fina președintelui rus, dar care i-a devenit oponentă, a devenit suspectă într-un caz de extorcare de fonduri, relatează Barrons.com.

Sobceak a respins acuzațiile și spune că e vorba despre o încercare a guvernului rus de a pune presiune pe grupul ei de presă, Attention Media.

„Este clar că este un atac la adresa redacției mele, ultima echipă editorială liberă rămasă din Rusia, care a trebuit să fie supusă presiunilor”, a scris ea pe Telegram.

Un oficial de la serviciul de frontieră de stat al Lituaniei, care a vorbit sub condiția anonimatului, a declarat pentru AFP că Sobceak a intrat în țară cu un pașaport israelian. În septembrie, Lituania a interzis intrarea rușilor cu vize turistice, din cauza invadării Ucrainei de către Kremlin.

Sobceak, o care a candidat împotriva lui Putin la alegerile prezidențiale din 2018, ar fi fina președintelui rus. Tatăl ei, fostul primar din Sankt Petersburg, Anatoli Sobceak, a fost pe vremuri șeful lui Putin.

Agenția de presă rusă de stat TASS a relatat că Sobceak a plecat din Moscova în timpul nopții, citând surse din poliție.

TASS și canalul de propagandă RT au relatat, citând surse din poliție, că Sobceak este suspectată de extorcare de fonduri pe scară largă, o infracțiune pedepsită cu până la 15 ani de închisoare în Rusia.

Kiril Suhanov, directorul comercial al Attention Media, a fost arestat la începutul săptămânii, în cadrul anchetei care o vizează pe Sobceak.

In this article