Kremlinul anunţă că orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei

Vineri, 30 septembrie, Kremlinul a anunţat din nou, că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să le anexeze în cursul zilei drept...

Vineri, 30 septembrie, Kremlinul a anunţat din nou, că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să le anexeze în cursul zilei drept acte de agresiune împotriva Rusiei înseşi, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, le-a transmis reporterilor că Rusia va încorpora ”de jure” în propriul teritoriu porţiuni din Ucraina care nu se află sub controlul rușilor, ca parte a demersului său de a anexa patru regiuni ale Ucrainei.

Putin va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie după ce separatiştii proruşi din aceste regiuni au organizat aşa-zise referendumuri în zonele ocupate militar din Ucraina.

Totodată, Guvernele occidentale şi Kievul au avertizat la rândul lor că ”referendumurile” au încălcat dreptul internaţional, au fost organizate sub coerciţie şi nu sunt reprezentative.

In this article