Kirkorov implicat în campania electorală din Găgăuzia

Cântărețul rus Filip Kirkorov a publicat o înregistrare video în care îndeamnă locuitorii Găgăuziei, care pe 30 aprilie își aleg bașcanul, să voteze candidatul Partidului „ȘOR” Evghenia Guțul. Artistul...

Cântărețul rus Filip Kirkorov a publicat o înregistrare video în care îndeamnă locuitorii Găgăuziei, care pe 30 aprilie își aleg bașcanul, să voteze candidatul Partidului „ȘOR” Evghenia Guțul. Artistul din Rusia a spus că are încredere în echipa lui Ilan Șor, numindu-l pe cel din urmă „prieten”. 

Găgăuzia, te salut din inimă. Dragi prieteni, eu vă asigur că sunt cu voi și vă iubesc foarte mult. Sunt fericit că această minunată regiune poate astăzi să-și aleagă calea de dezvoltare împreună cu a noastră minunată Jenecika, Evghenia Guțul. Ea este parte a unei echipe profesioniste, condusă de prietenul meu Ilan Șor în care eu cred și vă îndemn și pe voi să aveți încredere în capacitățile sale de conducere, care pot transforma Găgăuzia într-o regiune de vis„, a spus Kirkorov.

Eu am fost la Orhei și am văzut ce frumusețe el a făcut acolo. Sunt convins că și la voi, el va face la fel”, a mai declarat artistul rus.

Filip Kirkorov era printre interpreții ruși invitați să cânte în Piața Marii Adunări Naționale, în luna iunie. Drept organizator oficial al evenimentului figura activistul Veaceslav Valico – candidat independent la cele mai recente alegeri parlamentare (reprezentat atunci la dezbaterile electorale de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon).

Procurorul general interimar Dumitru Robu declara că Partidul „ȘOR” era cel care a plătit 260 000 de dolari, echivalentul a circa 5 milioane lei, pentru organizarea concertului care urma să aibă loc pe 19 iunie în PMAN.

Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși așa și nu a au fost restituie Partidului „ȘOR”, comunica Procuratura.

Ulterior, Kirkorov a discutat cu jurnaliștii moldoveni despre incidentul de la Aeroport, când nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Acesta spunea că nu s-a așteptat la un astfel de gest: „Este pentru prima oară în viața mea când mi s-a întâmplat așa ceva. Și am 55 de ani. (…) Motivul oficial este mai mult decât neașteptat: mi-au spus că intrarea în Moldova este interzisă pentru turiști”, a declarat acesta.

Totodată, el declara că îl leagă o prietenie veche de Ilan Șor și Marina Tauber. „Evident că ne cunoaștem și avem o legătură. Nu ascund că ne leagă o pretenie veche-veche cu Ilan Șor și Marina Tauber și nu este una formală. Știți bine al cui soț este Ilan Șor. Și ea (Jasmin, nota redacției) este prietena mea, cu care prietenesc de 25 de ani, îmi este ca o soră”, a precizat cântărețul.

***

Alegerea bașcanului Găgăuziei va avea loc pe 30 aprilie. Actuala bașcană Irina Vlah a ocupat această funcție două mandate la rând și, în consecință, nu va putea candida. Opt pretendenți vor concura pentru funcția de bașcan al Găgăuziei: Serghei Cimpoeș, Nicolai Dudoglo, Grigorii Uzun, Victor Petrov, Mihail Formuzal, Dmitri Croitor, Serghei Cernev și Evghenia Guțul. 

 

Sursa: newsmaker.md

In this article