Kievul ar planifica provocări cu substanțe radioactive în Transnistria

În regiunea Odesa, care are hotar cu zona separatistă a Republicii Moldova, ar fi aduse materiale radioactive. Cel puțin așa declară Ministerul de Externe al Federației Ruse. Maria...

În regiunea Odesa, care are hotar cu zona separatistă a Republicii Moldova, ar fi aduse materiale radioactive. Cel puțin așa declară Ministerul de Externe al Federației Ruse.

Maria Zaharova afirmă că tensiunile în regiune ar fi alimentate în mod deliberat de către Kiev. Conform diplomației ruse, substanțele au ajuns în porturile ucrainene, fără a trece verificări la europeni, transmite breakingnews.md cu referire la Realitatea.md.

„Anterior, Ministerul rus al Apărării a atras atenția asupra provocării pregătite de regimul de la Kiev, pentru a acuza forțele armate ruse că ar fi provocat lovituri fără discernământ asupra obiectelor radioactive periculoase. Provoacă îngrijorare faptul că astfel de evenimente au loc în vecinătate cu Transnistria”, susține funcționara.

Chișinăul califică informațiile drept falsuri. „Instituțiile statului monitorizează situația și nu confirmă informația difuzată de partea rusă. Facem apel la calm și invităm publicul din țara noastră să urmărească sursele oficiale de informații ale Republicii Moldova”, se arată într-o declarație oficială a MAE.

In this article