Ion Ceban, indignat de dublele standarde ale guvernării

Termoelectrica S.A. este ajutată în situație de criză economică, însă S.A. Apă-Canal Chișinău, o altă instituție strategică – este lăsată intenționat să falimenteze. Cel puțin asta este concluzia...

Termoelectrica S.A. este ajutată în situație de criză economică, însă S.A. Apă-Canal Chișinău, o altă instituție strategică – este lăsată intenționat să falimenteze. Cel puțin asta este concluzia primarului general Ion Ceban, în urma deciziei luate de către autoritățile centrale.

„O solicitare am transmis astăzi, repetat, Comisiei Situații Excepționale pentru identificarea soluțiilor de achitare a datoriilor Apă-Canal Chişinău față de Premier Energy. Este vorba despre 68 de milioane de lei, create în urma scumpirilor la energia electrică și deficitul curent neacoperit de un tarif nesustenabil”, a declarat edilul.

Amintim că pe 27 februarie, CSE a acoperit cheltuielile pentru decalajul de casă de la Termoelectrica.

„Dacă este să fie corectitudine, atunci solicităm ca această poziție să fie luată în raport cu toate instituțiile strategice ale statului.

Dacă nu erau scumpirile majore din ultima perioadă la electricitate, iar prețul la apă era ajustat conform costurilor reale, atunci Apă Canal Chişinău nu ajungea în situația dată.

Aduc aminte că atunci când energia electrică a fost scumpită cu 300 de procente, gazul cu 700 de procente, iar acum şi preţul la căldură a crescut, costul pentru un metru cub de apă a fost ajustat nesemnificativ”, a punctat Ceban.

Edilul subliniază că această situație crează probleme majore pentru Apă Canal Chişinău, care cu greu face față situaţiei.

In this article