Kadîrov amenință cu „răzbunare de sânge” după o tentativă de asasinat

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că mai mulți deputați și un senator din Rusia au ordonat asasinarea sa, anunțând o „răzbunare de sânge” împotriva acestora. În cadrul...

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că mai mulți deputați și un senator din Rusia au ordonat asasinarea sa, anunțând o „răzbunare de sânge” împotriva acestora. În cadrul unei întâlniri cu conducerea agențiilor de securitate cecene, Kadîrov a afirmat că tentativa de asasinat este legată de împărțirea uneia dintre cele mai mari companii din Rusia, Wildberries.

Într-un clip video distribuit pe rețelele sociale, Kadîrov a menționat că a declarat oficial răzbunare împotriva persoanelor implicate, inclusiv Barahoiev, Karimov Suleiman și Kurbanov Rizvan. „Există martori care pot confirma că au primit ordine pentru a-l elimina pe Ramzan Kadîrov”, a spus el, conform traducerii efectuate de Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de Interne ucrainean.

Deși în 2010, Kadîrov a anunțat încetarea practicii „răzbunărilor de sânge” în Cecenia, instituind o comisie specială pentru reconcilierea acestor conflicte, în 2022 el a propus totuși o răzbunare împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și a amenințat, în 2024, cu răzbunare împotriva familiilor teroriștilor responsabili pentru un atentat în Daghestan. Aceasta ridică întrebări cu privire la consistența politicilor sale în ceea ce privește răzbunarea și reconcilierea.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article