Justiția a pus punct! Pentru încălcările reclamate de Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului „Șor” a fost exclus din alegeri

Candidatului Partidului Politic „Șor”, Vitalie Balinschi, a fost exclus din cursa pentru funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești. Decizia a fost luată de Curtea...

Candidatului Partidului Politic „Șor”, Vitalie Balinschi, a fost exclus din cursa pentru funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești. Decizia a fost luată de Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în baza unei cereri înaintate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

CEC a decis să solicite instanței anularea înregistrării candidatului Partidul Politic ”Șor” în baza unei contestații depuse de președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Potrivit constatărilor CEC, Partidul Șor a folosit resurse financiare în scopuri electorale care nu au fost incluse în rapoartele financiare, a desfășurat agitație electorală înainte de a începe campania electorală și a recurs la coruperea alegătorilor.

S-a stabilit că Partidul Politic ”Șor” a organizat, în perioada 17 ianuarie-29 februarie, transportarea locuitorilor din circumscripția Hâncești la diferite evenimente și locuri turistice din raionul Orhei. Potrivit probelor video prezentate CEC-ului, mai mulți locuitori din circumscripția Hâncești – copii, tineri, bătrâni – sunt îmbarcați în autobuze și transportați la Orhei. Cetățenii susțin că deplasarea lor este organizată de Partidul Politic ”Șor”.

CEC a stabilit că în timpul acestor excursii oamenii au primit diferite cadouri și au fost hrăniți. De asemenea, aceștia erau îndemnați să voteze pentru candidatul Partidului Șor. În fața cetățenilor au vorbit deputatul acestei formațiuni, Marina Tauber, dar și liderul partidului Ilan Șor, care printr-o intervenție video le-a promis alegătorilor din circumscripția Hâncești câte 3000 de lei în cazul în care candidatul formațiunii va câștiga alegerile din 15 martie.

In this article