Jurnalistul Alex Cozer prezice un EȘEC lamentabil al dreptei la alegerile prezidenţiale din acest an

Liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, joacă un nou episod din filmul „cum să pierzi alegerile prezidențiale”, după cel consumat în anul 2016, atunci când...

Liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, joacă un nou episod din filmul „cum să pierzi alegerile prezidențiale”, după cel consumat în anul 2016, atunci când Sandu a fost surclasată de Igor Dodon. Opinia aparţine jurnalistului Alexandru Cozer şi este exprimată într-un editorial publicat de portalul cotidinaul.md.

În articolul citat, autorul porneşte de la premisa că partidele de dreapta sunt dezbinate, iar ideea unui candidat unic încă nu a prins contur. „Nu știu dacă Maia Sandu, Andrei Năstase, oamenii din cele două partide, înțeleg că astăzi, de fapt, joacă în partea a doua din filmul „Cum să pierzi niște alegeri prezidențiale”, după ce l-au interpretat cu succes în 2016, atunci când mai multe greșeli au făcut ca prezidențialele să fie pierdute. Iar la cum decurg lucrurile astăzi, situația pe dreapta arată chiar mai prost decât acum 4 ani”, consideră Alexandru Cozer.

Editorialistul mai spune că lidera PAS, Maia Sandu, nu ar fi acumulat un scor bun în anul 2016, fără implicarea activă a membrilor PPDA.

„Cu toate greșelile comise în 2016, scorul Maiei Sandu a fost unul surprinzător de bun. Dar să ne amintim cum a fost el posibil. Cu un Andrei Năstase și partidul său implicați plenar și foarte activi în acea campanie. Atunci au fost doar trei săptămâni de astfel de unitate, cum ar fi acum dacă am avea trei sau patru luni? Și nu doar doi lideri politici și partidele lor implicați, dar și alte entități. Iar acest termen de câteva luni este și mai crucial în vederea mobilizării celor din diaspora, fără a căror potențial maxim șansele sunt nule”, mai scrie Alexandru Cozer.

 

In this article


Join the Conversation