Jurnaliștii cer demisia de onoare a lui Petru Macovei după ce API a cerut 18 000 lei pentru publicarea informațiilor despre COVID-19

Mai mulți jurnaliști din Moldova se arată indignați de gestul Asociației Presei Intendente, care a cerut 18 mii de lei de la ministerul Sănătății pentru a publica...

Mai mulți jurnaliști din Moldova se arată indignați de gestul Asociației Presei Intendente, care a cerut 18 mii de lei de la ministerul Sănătății pentru a publica informații despre COVID-19.

Reprezentanții mai multor instituții de media au cerut ca directorul API, Petru Macovei, să-și dea demisia de onoare.

Fostul director de știri de la Jurnal TV, Gabriel Călin, se întreabă dacă „Petru Macovei, cel care e deprins să dea lecții de moralitate jurnaliștilor și care n-a scris nicio în viața lui, va avea acum bărbăția să demisioneze onorabil din funcția de președinte al API pentru aceasta gafă inumană?”.

George Iosip, editorul-șef de la Publika TV, a postat știrea „Profit pe timp de coronavirus” și a comentat: „Cred că e momentul unei demisii de onoare…”.

Și jurnalistul român, Victor Nichitușm, s-a solidarizat și cerut ca Petru Macovei să își prezinte demisia din funcția de președinte al API “pentru acest gest mai mult decât inuman”.

Iar jurnalistul Nicolae Federiuc a scris că „următorul Măr de Aur trebuie sa-i revină Asociației Presei Independente, pentru capacitate extraordinară de a supraviețui pe timp de criză. (…) P.S. Dar dacă e sa fim serioși, Petru Macovei, cred ca ajunge. O retragere onorabila ar mai drege busuiocul, deși rămân la convingerea ca asociațiile voastre trebuie DESFIINȚATE”.

Realizatoarea emisiunii „Механизм действия” de la NTV Moldova, Elena Lewicka-Pahomova a scris pe pagina ei de Facebook că astfel de oameni “și-au pierdut rușinea și bunul simț” și că ar trebui „dați afară” din instituții.

Iar jurnalistul Alexei Lungu, într-o postare pe Facebook, l-a întrebat pe Macovei cât e de moral „să ceri bani pentru promovarea unei informații privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19? Unde este onoarea jurnalistică? Sau aceasta apare doar când trebuie de argumentat violența împotriva jurnaliștilor pe care tot domnia voastră îi împarte în tabere adverse?”.

In this article