Ala Nemerenco, acuzată că nu a pregătit sistemul de sănătate pentru situații de criză: A avut grijă de instalarea în funcții a protejaților proprii

Fostul ministru al Sănătății în Guvernul condus de Maia Sandu, Ala Nemerenco, este criticată dur pentru ultimele atacuri la adresa Vioricăi Dumbrăveanu, transmite Breaking News. Jurnalistul român Victor...

Fostul ministru al Sănătății în Guvernul condus de Maia Sandu, Ala Nemerenco, este criticată dur pentru ultimele atacuri la adresa Vioricăi Dumbrăveanu, transmite Breaking News.

Jurnalistul român Victor Nichituş consideră că Nemerenco nu are dreptul moral să critice acțiunile succesoarei sale, Viorica Dumbrăveanu, atâta timp cât a avut o prestație îndoielnică la Minister.

„Nu pot să nu îmi pun întrebarea: de ce nu a făcut domnia sa această majorare de salarii? Și îmi aduc aminte că, Ala Nemerenco, conform unor surse din interiorul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a avut grijă mai mult de instalarea în funcții a protejaților proprii și nu de măsuri referitoare la creșterea salariilor medicilor”, scrie Victor Nichituş.

Jurnalistul mai spune că fostul ministru al Sănătății nu poate da sugestii conducerii actuale a sistemului, deoarece nu a luat nicio măsură în vederea pregătirii țării pentru epidemii.

„Probabil, fostul ministru ar trebui să-i mulțumească Celui de Sus că nu se află la cârma serviciului moldovenesc de sănătate în timpuri atât de complicate. Cine știe dacă făcea față atâtor provocări”, conchide Nichituș.

 

In this article