Jurnalista care a protestat față de război, a fost dată în judecată de fostul soț

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la televiziunea rusă împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina, se confruntă cu probleme în plan personal, după ce...

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la televiziunea rusă împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina, se confruntă cu probleme în plan personal, după ce a fost dată în judecată de fostul soţ, angajat al postului Russia Today (RT).

Ovsiannikova a precizat că este posibil ca fostul soţ să obţină custodia celor doi copii, care au 17, respectiv 11 ani.

„Nu știu, nu vorbește cu mine după protest. Deși înainte vorbeam cu el. Suntem divorțați de trei ani și jumătate, el lucrează la RT, și eram în relații destul de normale, vorbeam despre copii: dacă trebuie să îi iei, să faci ceva, să îi duci, să îi aduci. Comunicam prin mesaje pe (facebook) messenger, puteam să-l sun. Iar după protest, a întrerupt orice comunicare cu mine, așa că nu pot afla ce vrea de la mine. Imediat după protest am cedat casa copiilor, ca să nu mai am nicio proprietate, nimic. Nu știu ce vrea, sunt șocată”, a declarat jurnalista, într-un interviu acordat holod.media.

Jurnalista, care în prezent trăieşte la Berlin, a spus că nu va reveni în Rusia până la căderea regimului Putin.

În luna martie, Ovsiannikova a organizat un protest la televiziunea de stat din Rusia (Canal 1). Aceasta a intrat în direct la postul unde era angajată, chiar în timpul buletinului de știri, afisând o pancartă anti-război. Ulterior, femeia în vârstă de 43 de ani a fost reţinută şi amendată de o instanţă din Rusia, iar cazul acesteia a intrat imediat în atenția marilor instituții de presă din întreaga lume. Ovsiannikova a fost angajată luna trecută de prestigioasa publicaţie germană Die Welt, unde lucrează pe postul de corespondent.

In this article