Jurnalist român: Olesea Stamate este omul care a provocat ceartă serioasă între PAS și PPDA

Fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, s-a dovedit a fi, a doua oară în decurs de câteva luni, omul care a provocat ceartă serioasă între PAS și PPDA....

Fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, s-a dovedit a fi, a doua oară în decurs de câteva luni, omul care a provocat ceartă serioasă între PAS și PPDA. Este opinia jurnalistului Victor Nichituş, exprimată într-un articol publicat pe blogul său, care face trimitere la eșecul PAS la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hânceşti.

„În noiembrie 2019, Olesea Stamate a insistat pe asumarea responsabilității guvernamentale pe proiectul legii cu privire la procuratură, lucru criticat, pe bună dreptate, de Andrei Năstase, deoarece ăsta a fost motivul principal al demiterii Guvernului Sandu. În ianuarie 2020, candidatura Olesei Stamate, în calitate de candidat PAS, a devenit motiv de ceartă și escaladare a conflictului între PAS și PPDA, ultimii susținând un alt candidat, paradoxal, fost membru al PAS”, consideră Victor Nichituş.

Victor Nichituş mai spune că eșecul de la Hânceşti s-ar putea repeta la prezidențialele din acest an.

„Maia Sandu are o problemă – pierde din suportul electoral de odinioară. Dacă nu va lua măsuri urgente, ce s-a întâmplat acum își va spune cuvântul la prezidențialele din toamna acestui an”, conchide Victor Nichituş.

In this article