Igor Dodon: Trebuie să ajutăm mediul de afaceri, pentru că de ei depinde dacă oamenii vor avea locuri de muncă

Președintele, Igor Dodon, dă asigurări că statul va avea grijă de mediul de afaceri în situația de criză, provocată de COVID-19. În cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă,...

Președintele, Igor Dodon, dă asigurări că statul va avea grijă de mediul de afaceri în situația de criză, provocată de COVID-19. În cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă, președintele a declarat:

„Noi o să găsim posibilitatea pentru ca agenții economici să nu aibă mult de suferit, căci ei sunt cei, care asigură  funcționalitatea statului. Ei plătesc impozite, de ei depinde mult ceea ce pentru noi este extrem de important, ca oamenii să-și păstreze locurile de muncă.”

Totodată, premierul Ion Chicu a anunțat că deja două bănci au confirmat că vor reeșalona creditele ipotecare și le vor propune cetățenilor schemele cele mai convenabile.

„Mâine o să avem discuții cu BNM pentru a găsi mai multe soluții de susținere pentru mediul de afaceri și sperăm că pe săptămâna viitoare vom putea relaxa unele acțiuni ale agenților economici”, a declarat premierul.

Precizăm că din 16 martie, activează doar magazinele alimentare, farmaciile, băncile comerciale și stațiile PECO.

In this article