Jurații Curții Constituționale vor favoriza oricum președintele țării! De unde știe Maia Sandu acest lucru?

Ieri la o emisiune TV Maia Sandu a fost întrebată direct: se va conforma ori nu deciziei  Curții Constituționale, dacă înalta instanță  îi va anula decretul de desemnare...

Ieri la o emisiune TV Maia Sandu a fost întrebată direct: se va conforma ori nu deciziei  Curții Constituționale, dacă înalta instanță  îi va anula decretul de desemnare repetată a prim-ministrului Gavriliță? Președinta a zis, că nu. Nu a zis-o, bineînțeles,  direct, acoperindu-si duritatea răspunsului cu pleava unor expresii de duzină caracteristice unui politician.

Dar se pare, că a luat-o, totuși,  gura pe dinainte, adăugând un lucru curios și demn de reținut. Președinta Maia Sandu a afirmat că știe, că CC nu va da în decizie un răspuns univoc “da” ori „nu” asupra decretului. Adică, anularea acestuia ori lăsarea lui în vigoare nu va fi în sine cel mai important lucru din decizie. Curtea va spune, afirmă Maia Sandu, mai multe lucruri (din nou expresii de duzină, calculate să acopere legătura cauză-efect), care îi va permite să meargă cu susținerea poporului la alegeri parlamentare anticipate. De unde știe Maia Sandu cum și ce va ce va spune CC?

Reiese că ori Maia Sandu nu știe ce vorbește, ori Maia Sandu știe ce vorbește și anume că CC va favoriza-o așa ori altfel.

Și această favorizare a unui actor politic, care, din păcate, nu este o premieră în istoria Curții Constituționale a RM, dacă se va întâmpla până la urmă, va veni doar ca un semn de atenție,  ca o recompensă  a juraților, ori se va întrona ca o dorință „legitimă” sub presiunea cunoscuților misionari UE?

Editorial de Valeriu Reniță

In this article