Judecătoria a trimis la plimbare Guvernul, după ce Cancelaria de Stat a atacat în instanță majorarea tarifelor la transportul public din capitală. Ceban: O decizie corectă

Judecătoria Râșcani a dat câștig de cauză Primărie Chișinău, după ce Cancelaria de Stat a atacat în judecată decizia CMC de a majora tarife la transportul public. Despre...

Judecătoria Râșcani a dat câștig de cauză Primărie Chișinău, după ce Cancelaria de Stat a atacat în judecată decizia CMC de a majora tarife la transportul public. Despre acesta a vorbit edilul în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Chișinău.

„Judecătoria Râșcani a decis, după un ping pong a cazului cu privire la stabilirea tarifelor de călătorie în transportul public din Chișinău, de la o instanță la alta a fost aruncat acest caz și mulțumesc organelor de drept că au fost corecți în luarea deciziei.

Într-un final a fost respinsă a fiind neîntemeiată cererea reclamantului Cancelaria de stat privind suspendarea executării dispoziției cu privire la stabilirea tarifelor de călătorie în transportul public. Și se spune că toate sunt făcute conform legii. Eu foarte mult spre că instanțele de Judecată nu se vor lăsa presate de această gașcă de ipocriți, care luptă pentru dreptate în ghilimele. După ce au scumpit totul de 4-5 ori, obligă pe instanțele de judecată să încalce procedurile legale. Din câte știu, i-a dat peste urechi pe cel de la Cancelaria de stat. Cei de la PAS l-au pus să conteste în toate instanțele posibile, dar cel mai bine înaintea campaniei electorale, ca să aibă o decizie în acest sens. Cei de la PAS i-a spus că dacă nu găsește o soluție, o să fie demis.

Nu încetez să spun că tot ce fac cei de la Guvernare în adresa Primăriei Chișinău, este ardoarea cu care își doresc să capete puterea în capitală. După 2 ani de președinție și un an de guvernare nu au făcut nimic. Iar cu incompetența lor vor să infecteze capitala. În acest sens și concret în acest caz a fost o ingerință în treburile Administrației Publice Locale creând un precedent grav pentru toate primăriile”, a declarat Ceban.

Primarul spune că și în ale cazuri cele de la Guvernare azi fac tot posibilul să blocheze anumite proiecte. „Cum este cazul reparației curente a Parcului Catedralei, la acest subiect voi reveni mai târziu, sper să ajungem la un numitor comun, dar și alte proiecte care sunt contestate. În scurt timp vom ieși cu panouri mari, unde vom scri că „Acest proiect a fost blocat de Guvern”. Vreau să spun că acest lucru nu se întâmplă doar mie, dar și în alte localități, unde primarii nu vor să îi pupe în…”, a punctat edilul.

Ceban spune că ceea ce fac azi cei de la guvernare, au pus un papagal, care trimite scrisori la toate preturile, direcțiile și întreprinderile, câte 10 pe zi, să facă ceea ce promit ei oamenilor la corturile electorale pe care le instalează prin sectoarele capitalei.

In this article