Culmea absurdului. Guvernul alocă 170 de milioane de lei, pentru un nou sediu al ambasadei RM în Franța. La iarnă înghețăm, dar în schimb avem sediu nou

Pe de o parte Guvernul ne îndeamnă să economisim și să stingem lumina pe străzi, dar pe de altă parte tot Guvernul alocă 170 de milioane de lei,...

Pe de o parte Guvernul ne îndeamnă să economisim și să stingem lumina pe străzi, dar pe de altă parte tot Guvernul alocă 170 de milioane de lei, pentru procurarea unui nou sediu al ambasadei Republicii Moldova în Franța. Cu această informație vine primarul general Ion Ceban, care spune că acest lucru este culmea absurdului.

„Ceea ce nu ați spus și ați votat voi guvernarea așa să nu înțeleagă nimeni este suma de 170 de milioane pentru un sediu nou a Ambasadei Republicii Moldova din Franța. Întrebare? Da acea veche nu este bună? Oare nu suntem pe timp de criză acum, decât să dăm din bugetul țării tocmai 170 de milioane pentru un nou sediu al ambasadei din Franța? Adică, Guvernul galben ne tot îndeamnă să economisim gazul, să stingem lumina pe străzi, să trimitem copiii să învețe la distanță pentru că e criză și că e vinovat contextul internațional.

Tot guvernul galben găsește 170 milioane de lei pentru a cumpăra un sediu nou Ambasadei noastre din Paris. Nu e vorba de banii planificați, dar de rectificarea bugetului din mai 2022. Acesta sunt cam 2 proiecte de reabilitare a Stației de Epurare. Avem criză. Nu avem cu ce ne încălzi. Dar, guvernul galben scormonește prin buzunare și găsește bani pentru un moftul cuiva?”, a declarat Ceban.

Edilul a făcut și o comparație, precum că Primăria Chișinău a alocat 170 milioane de lei pentru lucrările de reparație/dotare a instituțiilor municipale de învățământ general în 2022.

„Acele școli și grădinițe pe care tot Guvernarea Galben vrea să le închidă și să teimită copii la distanță să învețe pentru că ne avertizează ei vom avea o iarnă grea și așa pe spatele copiilor își propun să facă economii. Copii și așa au stat acasă 2 ani, au învățat în fața computerelor și voi din nou vreți să închideți școlile. Universitățile la fel închise. S-au apucat oamenii de plantat salcii și caută pământ unde să planteze ca să avem alternativă la gaz. E de plâns, sincer, cine ne conduce?

Tot pe timp de criză, în timp ce de la Compania Teleradio Moldova, au fost dați masiv oamenii afară și au rămas fără muncă, datorită oamenilor buni de la guvernare. Pe timp de criză au aprobat pentru anul 2022 la Teleradio-Moldova circa 138 de milioane.
De ce? Deoarece acolo fac propagandă și se aude vocea oamenilor buni de la Guvernare, cât de bine trăim.
Și cel mai grav este că salariul oamenilor de acolo care muncesc nu a fost majorat, iar tehnică nouă, nu știu-nu am auzit. Cam așa sunt împărțite prioritățile de finanțare a celor de la Guvernare pe timp de criză.

Dar ei public nu vorbesc despre asta, ce unde și cum sunt repartizați banii. Bugetul aprobat la nivel național nici nu a fost discutat cu nimeni, public nici nu a fost. Cam așa trăim”, a conchis Ceban.

In this article