Jocurile Paralimpice: Ceremonia de deschidere va avea loc pe 28 august

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Paris va avea loc pe 28 august în Place de la Concorde, de pe celebrul bulevard Champs-Elysees, în prezenţa a...

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Paris va avea loc pe 28 august în Place de la Concorde, de pe celebrul bulevard Champs-Elysees, în prezenţa a 4.400 de sportivi şi 65.000 de spectatori aşteptaţi, sub regia lui Thomas Jolly, directorul artistic al Jocurilor de la Paris.

La fel ca pe 26 iulie, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, ceremonia de deschidere a primelor Jocuri Paralimpice organizate în Franţa va avea loc în afara unui stadion olimpic, transmite breakingnews.md cu referire la agerpres.ro.

Patru scene vor fi instalate în Place de la Concorde, iar echipa de organizare promite “performanţe nemaivăzute înainte” şi un spectacol axat pe corp.

Ceremonia, care va fi condensare de “istorie, cu paradoxuri”, este concepută de Alexander Ekman, coregraful principal al acestui eveniment, recunoscut la nivel internaţional prin colaborările sale cu Opera din Paris şi Boston Ballet.

Circa 4.400 de sportivi paralimpici şi 182 de delegaţii vor defila pe sub Arcul de Triumf, în timp ce un dispozitiv de securitate format din 15.000 de membri ai forţelor de ordine va asigura siguranţa celor 5.000 de sportivi.

In this article