JO 2024. Un brazilian, judecat la Paris după ce a fost prins că vindea medalii contrafăcute

Un brazilian, arestat luni la Paris pentru vânzarea ilegală a unor medalii falsificate cu însemnele olimpice, va fi judecat miercuri, printr-o procedură de urgenţă ce implică recunoaşterea vinovăţiei,...

Un brazilian, arestat luni la Paris pentru vânzarea ilegală a unor medalii falsificate cu însemnele olimpice, va fi judecat miercuri, printr-o procedură de urgenţă ce implică recunoaşterea vinovăţiei, conform parchetului francez.

Oamenii legii au găsit 850 de medalii contrafăcute cu inele olimpice, precum şi peste 1.000 de euro în numerar, a anunţat Parchetul din Paris în raportul său zilnic privind incidentele legate de Jocurile Olimpice, relatează Agerpres.

Arestarea acestei persoane, a cărei identitate nu a fost comunicată dincolo de naţionalitatea sa, a fost efectuată de Brigada Anti-Criminalitate (BAC) a poliţiei din arondismentul 12 din Paris. Investigaţiile au stabilit că acesta a ajuns în Franţa pe 23 iulie, cu trei zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, şi că are zborul de întoarcere pe 14 august, la trei zile după ceremonia de închidere.

Acesta a fost acuzat, în special, de deţinere de mărfuri contrafăcute fără o justificare regulată, infracţiune pedepsită cu până la trei ani de închisoare şi amenzi echivalente cu o dată sau de două ori valoarea acestor bunuri.

El a mai fost acuzat de vânzare stradală fără permis, ce se pedepseşte cu până la şase luni de închisoare şi cu amendă de 3.750 de euro.

In this article