Jason Jay Smart, politolog american explică de ce sunt evacuați diplomații străini din Ucraina

Țările care au decis să-și evacueze reprezentanții din Ucraina sunt membri ai Five Eyes Intelligence Union Într-o perioadă de acutizare a conflictului cu Federația Rusă, autoritățile ucrainene sunt...

Țările care au decis să-și evacueze reprezentanții din Ucraina sunt membri ai Five Eyes Intelligence Union

Într-o perioadă de acutizare a conflictului cu Federația Rusă, autoritățile ucrainene sunt prea optimiste, având în vedere că misiunile lor diplomatice au fost exportate din alianța de informații Five Eyes. Membrii acestei alianțe sunt mai conștienți decât toate țările NATO. Despre aceasta a vorbit politologul american Jason Jay Smart, în timpul conferinței online: ” Formatul Normandia. Escaladarea la granițele Ucrainei și provocări pentru regiune” pe canalul de Youtube al portalului „Glavkom”. La conferință a mai participat politologul Ian Lisnevschi din Republica Moldova, precum și Mihailo Samusi, expert din Ucraina.

„De ce sunt Statele Unite atât de îngrijorate acum? Menționați că avem propria noastră alianță cu Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă și Canada. Aceasta înseamnă că ei (membrii uniunii de informații) știu tot ce știu Statele. Aceste țări știu mai mult decât toate țările NATO și anume aceste țări și-au evacuat ambasadele. Puteți fi sigur că toate cele 16 organizații din Statele Unite care se ocupă de aceste probleme știu multe. Au un buget mai mare decât PIB-ul Ucrainei și știu asta. America știe multe”, a spus Jason Smart.

Expertul american a remarcat că în astfel de condiții guvernul ucrainean este prea optimist, dar Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina.

„Ucraina împotriva Rusiei va fi o situație foarte proastă, iar Statele Unite pot ajuta doar cu lucruri care nu vor înrăutăți situația și care nu vor fi interpretate ca o agresiune împotriva Rusiei”, a adăugat el.

Anterior, Ministerul de Externe ucrainean a numit țările care evacuează diplomații din Ucraina. În special, Ambasada SUA la Kiev a cerut cetățenilor americani să ia în considerare părăsirea Ucrainei din cauza unei posibile agresiuni ruse.

In this article