Japonia își va dubla sprijinul pentru Ucraina la 600 de milioane de dolari

Japonia își va dubla ajutorul pentru Ucraina la 600 de milioane de dolari, într-o acțiune coordonată cu Banca Mondială, pentru a susține necesitățile financiare pe termen scurt ale...

Japonia își va dubla ajutorul pentru Ucraina la 600 de milioane de dolari, într-o acțiune coordonată cu Banca Mondială, pentru a susține necesitățile financiare pe termen scurt ale țării afectate de invazia Rusiei, a declarat joi premierul Fumio Kishida, conform Reuters.

“Țara noastră este alături de Ucraina”, a declarat Kishida, adăugând că Japonia va susține oferirea unui sprijin puternic Ucrainei, împreună cu alte națiuni, în cadrul summitului SUA-Japonia de săptămâna viitoare și a reuniunii mai largi a grupului Quad cu Australia și India.

Japonia, membră a Grupului celor șapte națiuni industrializate (G7), a anunțat anterior, în aprilie, împrumuturi de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Japonia s-a alăturat, de asemenea, altor țări G7 și aliați în sancționarea Rusiei pentru ceea ce Moscova numește o operațiune militară specială în Ucraina, prin înghețarea activelor, precum și prin interzicerea anumitor articole de export și import, inclusiv resurse energetice.

In this article