Iurie Chirinciuc se află în libertate după ce a fost reţinut ieri

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, se află în libertate după ce aseară de la frontiera Leuşeni, a fost dus de poliţişti la Inspectoratul de Poliţie a sectorului...

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, se află în libertate după ce aseară de la frontiera Leuşeni, a fost dus de poliţişti la Inspectoratul de Poliţie a sectorului Centru din Chişinău, pentru a fi documentat. Acesta nu a fost plasat în izolator, a declarat pentru TVR MOLDOVA Natalia Stati, ofiţer de presă al direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

La scurt timp, potrivit Poliţiei, după ce acesta a fost dus la  inspectorat a venit avocatul ex-ministrului Chirinciuc, care a prezentat decizia Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), privind anularea decizie de condamnare a acestuia la trei ani de închisoare cu executare, şi acesta a fost lăsat să plece.

Mâine la CSJ ar urma să se pronunţe decizia de casare a hotărârii Curţii de Apel prin care fostul ministru a fost condamnat la detenţie.

Liberalul Iurie Chirinciuc a fost condamnat la puşcărie pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice, timp de 5 ani. Chirinciuc, împreună cu şefii a două companii de construcţii au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

In this article


Join the Conversation