Iulia Navalnaia îndeamnă rușii să își exprime opoziția față de Vladimir Putin în ziua alegerilor

Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus decedat Aleksei Navalnîi, i-a chemat miercuri pe ruşi să îşi exprime opoziţia faţă de Vladimir Putin duminică, 17 martie, în a treia şi...

Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus decedat Aleksei Navalnîi, i-a chemat miercuri pe ruşi să îşi exprime opoziţia faţă de Vladimir Putin duminică, 17 martie, în a treia şi ultima zi a alegerilor prezidenţiale, ce ar urma să îi aducă liderului de la Kremlin un nou mandat, în absenţa unor veritabili candidaţi de opoziţie.

„Puteţi să votaţi orice candidat cu excepţia lui Putin, puteţi să vă anulaţi buletinul de vot, puteţi să scrieţi Navalnîi cu litere mari, a îndemnat ea într-o înregistrare pe YouTube, calificând scrutinul prezidenţial drept o ‘mascaradă’”, transmite breakingnews.md cu referire la agerpres.ro.

„Trebuie să mergem la secţia de vot în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, 17 martie, la prânz”, a mai spus văduva lui Navalnîi.

„Putem să venim şi să constatăm că suntem numeroşi şi puternici împotriva războiului, corupţiei şi fărădelegii”, a continuat ea.

Aleksei Navalnîi lansase această idee la începutul lui februarie, transmiţând din detenţie că „aceasta ar putea fi o demonstraţie puternică a stării de spirit a ţării”.

Potrivit Iuliei Navalnaia, „este o acţiune foarte simplă şi sigură”, care „nu poate fi interzisă” de autorităţi.

În acelaşi mesaj, Iulia Navalnaia le-a mulţumit miilor de simpatizanţi care i-au adus un ultim omagiu soţului ei vinerea trecută, la funeralii și la mormânt.

„Aceste imagini sunt impregnate nu doar de durere şi de tristeţe, dar şi de speranţă”, a spus ea, salutând persoanele „cele mai curajoase, cele mai oneste din ţara noastră”.

„Suntem mulţi şi, atât timp cât suntem împreună, nimic nu e terminat”, a mai spus Navalnaia în mesajul său.

„Alături de voi, există probabil mulţi oameni care sunt contra lui Putin şi contra războiului. Şi, dacă vom veni în acelaşi timp, vocea noastră contra lui Putin va răsuna mult mai puternic”, a mai îndemnat ea.

În acest timp, Kremlinul dă asigurări că ruşii sunt în număr mare „uniţi” în jurul preşedintelui Putin, a cărui realegere este aşteptată la scrutinul ce se va desfăşura între 15 şi 17 martie.

In this article