Israelul acuză OMS că ignoră utilizarea spitalelor de către Hamas în scopuri teroriste

Ambasadoarea israeliană Meirav Eilon Shahar a adus acuzații grave joi împotriva Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), afirmând că aceasta ar avea o înțelegere secretă cu gruparea Hamas. Israelul...

Ambasadoarea israeliană Meirav Eilon Shahar a adus acuzații grave joi împotriva Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), afirmând că aceasta ar avea o înțelegere secretă cu gruparea Hamas. Israelul susține că OMS a ignorat dovezi referitoare la folosirea spitalelor din Gaza în scopuri teroriste de către Hamas, inclusiv pentru ascunderea tunelurilor și a armelor.

Meirav Eilon Shahar a declarat în cadrul unei reuniuni a Consiliului Executiv al OMS că Hamas militarizează zona civilă din Fâșia Gaza și că OMS a ales să ignore fapte incontestabile de numeroase ori. Ea a acuzat organizația de sănătate că știa despre ținerea de ostatici în spitale și activitățile teroriștilor acolo, dar a decis să închidă ochii.

Conflictul dintre Israel și Hamas a fost declanșat în octombrie, iar acuzațiile vin în contextul unor tensiuni crescânde între cele două părți.”

In this article