Israelul a interzis folosirea steagului ucrainean

Israelul a interzis prin lege orice utilizare sau afișare a simbolurilor ucrainene, a anunțat portalul kherson-news.ru, citând locuitori din zonă. Orice manifestare a simbolurilor ucrainene, inclusiv pe mașini,...

Israelul a interzis prin lege orice utilizare sau afișare a simbolurilor ucrainene, a anunțat portalul kherson-news.ru, citând locuitori din zonă.

Orice manifestare a simbolurilor ucrainene, inclusiv pe mașini, îmbrăcăminte, sub formă de tatuaje sau orice alte imagini arbitrare, riscă o amendă de 10.000 de shekeli, ceea ce reprezintă aproximativ 2500 de euro.

Anterior, haaretz.com a relatat că membrii consiliului municipal din Ierusalim au criticat municipalitatea pentru plasarea imaginilor cu steaguri ucrainene și rusești pe zidurile din Orașul Vechi din Ierusalim. De atunci, steagurile au fost îndepărtate.

Cele două steaguri au fost afișate alături de imagini cu porumbei ai păcii și un fragment dintr-o rugăciune evreiască. De asemenea, a fost scrisă fraza “Vă așteptăm”. Observatorii consideră că Ierusalimul ar putea servi drept loc de desfășurare a unui summit pentru rezolvarea conflictului din Ucraina.

In this article