Irina Gutnic, la evenimentul de comemorare a victimelor războiului din Afganistan: Pacea în aceste zile complicate este cea mai importantă

Peste 2000 de veterani ai războiului din Afganistan, au primit din partea Primăriei Chișinău colete cu produse alimentare. De asemenea, 200 de veterani au primit câte 1000 de...

Peste 2000 de veterani ai războiului din Afganistan, au primit din partea Primăriei Chișinău colete cu produse alimentare. De asemenea, 200 de veterani au primit câte 1000 de lei ajutor financiar, tot din partea autorităților municipale.

Potrivit viceprimari Irinei Gutnic, astăzi este o zi în care toți cei căzuți în timpul conflictului armat, trebuie să fie comemorați, indiferent de baricade.

„Astăzi am venit să aducem un omagiu celor care au fost implicați în acest dureros conflict armat militar, care a avut loc în urmă cu 34 de ani, în care au fost sacrificate multe vieți omenești. Mulți concetățeni de-ai noștri au pierdut sănătatea, camarazii. Acest război, pe parcursul anilor a fost interpretat abordat diferit. Însă reevaluări nu trebuie făcute astăzi, deoarece cei care au fost implicați în acest conflict militar, ei astăzi trebuie omagiați și respectați cu acele sentimente de recunoștință pentru vitejia și curajul de care au dat dovadă. Aprecierea noastră trebuie să fie eternă, deoarece ei sunt eroi ai neamului nostru. Ei sunt cei care trebuie să împărtăși această oribilă experiență a războiului cu tinerele generații. Că noi, astăzi, împreună cu dumneavoastră, să prețuim și să apreciem pacea. Pacea în aceste zile complicate este cea mai importantă, cea mai vitală pentru societate. Din numele Primăriei municipiului Chișinău și al Primarului General, vă aducem cele mai sincere mulțumiri.

Recunoștință până la pământ pentru dedicația, vitejie și curajul de care ați dat dovadă. Primăria astăzi este alături de dumneavoastră. Pe lângă acest mic ajutor financiar cu care am contribuit, am organizat și cel tradițional ostășesc prânz. Noi, nu doar pe parcursul zilei de 15 februarie, venim să vă cinstim și să vă onorăm. Noi suntem deschiși pe parcursul întregului an. Ori de câte ori aveți nevoie, ușa primăriei și orarul primarului general este deschis pentru problemele și nevoile dumneavoastră”, a declarat Gutnic.

Amintim că tot astăzi a fost organizat și tradiționalul prânz ostășesc, pentru toți veteranii.

In this article