Irina Cernei concurează astăzi la para judo la Jocurile Paralimpice din Paris

Sportiva Irina Cernei, care reprezintă Moldova în competițiile de para judo la Jocurile Paralimpice din Paris, a oferit o declarație plină de emoție din orașul sportiv dedicat acestei...

Sportiva Irina Cernei, care reprezintă Moldova în competițiile de para judo la Jocurile Paralimpice din Paris, a oferit o declarație plină de emoție din orașul sportiv dedicat acestei ediții.

„Am venit la Jocurile Paralimpice fără așteptări, nu am reușit să mi le fac, pentru că toată această perioadă am fost în cantonamente. Sincer, acest orășel paralimpic oferă emoții minunate, e ca o sărbătoare continuă”, a spus Irina Cernei, exprimând bucuria de a fi parte din această competiție de amploare.

Sportiva a adăugat că experiența de la Paris i-a schimbat percepția despre cum sunt văzute persoanele cu dizabilități: „Până să ajung aici, credeam că persoanele cu dizabilități, în special eu, suntem marginalizate. Aici am realizat că suntem persoane speciale și că avem o misiune în societate. Societatea are nevoie de noi. Suntem drept motivație pentru ceilalți. Sunt bucuroasă să realizez că sunt un model de motivație pentru alții”.

Reamintim că Irina Cernei intră astăzi, 5 septembrie, în competiția pentru medalia paralimpică la para judo, sperând să aducă un rezultat important pentru Moldova.

In this article