Irakul nu se mai vede din cauza furtunilor de nisip fără precedent

O furtună puternică de nisip în Irak, cea mai recentă din valul fără precedent care a lovit țara în ultimele săptămâni, a dus la închiderea unor școli și...

O furtună puternică de nisip în Irak, cea mai recentă din valul fără precedent care a lovit țara în ultimele săptămâni, a dus la închiderea unor școli și a anulat zborurile pe Aeroportul din Bagdad. Totodată, pentru mai multe instituții a fost declarată zi liberă, pentru ca angajații să stea acasă.

Autoritățile din Bagdad, inclusiv Ministerul Educației, au declarat zi liberă pentru instituțiile guvernamentale locale, cu excepția serviciilor din domeniul sanitar.

Sute de oameni din capitala Bagdad și orașele din sud au ajuns la spitale unde au reclamat dificultăți de respirație, au spus oficialii medicali.

Aeroportul Internațional Bagdad a anunțat într-un comunicat că, din cauza vizibilității reduse, își închide spațiul aerian și oprește toate zborurile până la noi dispoziții.

În ultimele săptămâni, Irakul a fost lovit de cel puțin o furtună de nisip pe săptămână. Oamenii spun că este cel mai grav val de astfel de fenomene din câte au trăit vreodată.

„La trei – patru zile are loc o furtună de nisip. În mod clar este rezultatul schimbărilor climatice și al secetei, ori de câte ori bate vântul, se ridică praf și nisip”, a spus un șofer de taxi.

În Bagdad și în orașele din sudul Irakului, vizibilitatea din cauza norului de praf și nisip este redusă la doar câteva sute de metri.

In this article