Ion Chicu: Vom susține femeile antreprenoare

Autoritățíle trebuie să susțină femeile în antreprenoriat, iar Planul de Acțiuni aprobat de Guvern include mai multe măsuri pentru eliminarea dificultăților în acest proces. De asmenea, premierul Ion...

Autoritățíle trebuie să susțină femeile în antreprenoriat, iar Planul de Acțiuni aprobat de Guvern include mai multe măsuri pentru eliminarea dificultăților în acest proces. De asmenea, premierul Ion Chicu a declarat că susține și va susține promovarea femeilor în pozițiile de conducere. Declarația a fost făcută la cea de-a V-a ediție a Forumului Anual al Femeilor din Moldova, organizat de Platforma Națională a Femeilor în parteneriat cu ODIMM, transmite Breaking News.

„Guvernul nu se reduce doar la miniștri. De exemplu, funcția de Secretar General al Guvernului este deținută de o doamnă. La fel, am mai multe colege în echipa de consilieri, precum și în funcția de secretar de stat se regăsesc mai multe doamne”, a declarat Ion Chicu.

De asemenea, premierul a menționat că este onorat și mândru să participe la acest eveniment.

„Astăzi Guvernul împlinește o lună de la învestire și un cadou mai bun decât această invitație nu puteam primi. Văd o rară combinație între abordare pragmatică, calcul rece necesar businessului și sufletul care doar o femeie poate să-l investească într-o activitate. Sunt adeptul teoriei și practicii că cel mai bine procesele le gestionează și le gândesc doamnele, si asta e valabil atât în business cât și în sectorul public”, a precizat șeful Guvernului.

Evenimentul a reunit peste 350 de femei antreprenoare din țară, dar și  partenerii de dezvoltare naționali și internaționali, asociații de business și membri ai societății civile.

In this article


Join the Conversation