Ion Chicu cheamă la responsabilitate: Pericolul este major pentru viața noastră

Președintele Comisiei pentru Situații Excepționale, premierul Ion Chicu, a declarat, în această seară, că dacă dinamica creșterii numărului de infectați cu COVID-19 se va menține, atunci, până la...

Președintele Comisiei pentru Situații Excepționale, premierul Ion Chicu, a declarat, în această seară, că dacă dinamica creșterii numărului de infectați cu COVID-19 se va menține, atunci, până la 10 aprilie, Moldova ar putea ajunge până la 2000 de bolnavi de coronavirus.

Potrivit premierului, acest număr va pune la grea încercare sistemul medical din Moldova. Chicu a remarcat că nici țările dezvoltate, care au investit mult în sistemul de sănătate, nu fac față în aceste zile expansiunii virusului ucigaș.

”Vă spun cu toată sinceritatea, pericolul este major pentru viața noastră. Dacă continuăm să fim iresponsabili, vom muri mulți”, a declarat premierul.

Comisia pentru Situații Excepționale a dispus pregătirea spațiilor alternative de internare a noilor pacienți: săli, hoteluri, unde vor fi amenajate spitale improvizate, dar fără nivelul necesar de asistență medicală.

”Depășirea cifrei de 3-4 mii de infectați, înseamnă că nu vom putea acorda ajutor tuturor”, a spus Chicu.

Premierul a reiterat apelul către toți cetățenii să respecte regulile și interdicțiile stabilite de autorități.

In this article