Ion Ceban: Un Centru comunitar pentru copii și tineri “Creativ”, din sectorul Botanica, a fost redeschis după ce a fost reabilitat

Un Centru comunitar pentru copii și tineri “Creativ”, din sectorul Botanica, a fost redeschis de Ion Ceban după ce a fost reabilitat. Potrivit edilului, renovarea și dotarea cu...

Un Centru comunitar pentru copii și tineri “Creativ”, din sectorul Botanica, a fost redeschis de Ion Ceban după ce a fost reabilitat.

Potrivit edilului, renovarea și dotarea cu mobilier și echipament modern a centrului a fost efectuată prin colaborarea Primăriei Municipiului Chișinău cu Agenția Turcească de Cooperare și Coordonare (TIKA).

“Astăzi împreună cu Vicepreședintele Agenției TIKA, Mahmut ÇEVİK, Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Mustafa Uygar SERTEL și Coordonatorul TIKA în țara noastră, Selda ÖZDENOĞLU, am mers la centrul renovat unde am discutat cu copiii care frecventează instituția, dar și cu profesorii.

Pe parcursul anului 2022, au beneficiat de serviciile centrului 53 de copii din familii aflate în dificultate.

Este vorba de arta plastică, păpuşi capitonate, dans şi yoga.

M-am bucurat să găsesc azi copiii într-un spațiu renovat, dotat, confortabil, unde își vor petrece timpul liber”, a declarat edilul.

În cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului funcționează 28 de Centre comunitare pentru copii și tineri, amplasate în cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău, cu diverse activităţi pentru copii: cercuri sportive, de dans, muzică, colaj, desen, origami și altele, pentru ca toți copiii din cadrul familiilor social-vulnerabile din municipiu să poată să se dezvolte armonios.

In this article