Condamnat la 4 ani de închisoare pentru comiterea a 18 episoade de furt și pungășie

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 20 ianuarie 2023, un bărbat în vârstă de 48 ani, a fost condamnat la 4 ani închisoare, cu executarea pedepsei în...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 20 ianuarie 2023, un bărbat în vârstă de 48 ani, a fost condamnat la 4 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvârșirea mai multor episoade de furt și pungășie (art. 186 alin. (2) lit.d) și 192 alin. (1) din Codul penal).

Conform acuzațiilor aduse de către procurori, bărbatul este învinuit că, în perioada 12 august – 22 septembrie 2022, a comis 18 episoade de furt și pungășie, atât în privința persoanelor fizice, cât și din unele centre comerciale, sustrăgând bunuri în valoare de la 2 000 la 13 000 lei (în special portmonee și telefoane mobile).

Menționăm că, inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat. Prin urmare, judecata pe acest caz, s-a realizat conform unei proceduri simplificare, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (364/1 din Codul de procedură penală).

Precizăm că, persoana dată nu este la prima abatere de ordin penal, acesta fiind anterior judecat pentru comiterea unor infracțiuni similare.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Mai mult, la pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzat în mărime totală de peste 90 000 lei.

In this article